Turroia
Osagaiak:
- Txokolate beltza %80
- Granola 35g
- Fruta deshidratatua
- Kakahuete krema 2-3 koilarakada
Prozedura:
- Urtu 100 g txokolate beltz maria bainuan edo mikrouhin-labean tarte laburretan, erre ez dadin.
- Urtutako txokolatea jarri Ibili moldean eta jarri hozkailuan 10 bat minutuz edo sendo egon arte.
- Gehitu granolazko geruza bat eta ahabi deshidratatuak txokolate solidotuzko geruzaren gainean.
- Kakahuete-kremazko geruza uniforme bat zabaldu granolaren eta ahabien gainean.
- Urtu beste 100 g txokolate eta nahastu askotariko fruitu lehorrekin.
- Bota txokolatezko eta fruitu lehorrezko azken geruza hau kakahuete-kremaren gainean, gainazal osoa ondo estaltzen duzula ziurtatuz.
- Hoztu turroia 2-3 orduz gutxienez, erabat irmo egon arte.
- Arretaz desmoldatu eta ebaki karratuetan. Ebakitzean, hiru geruzak ikusiko ditugu, itxura sofistikatua eta gustagarria emanez.
On egin!