Turroia

Osagaiak:

  • Txokolate beltza %80
  • Granola 35g
  • Fruta deshidratatua
  • Kakahuete krema 2-3 koilarakada

Prozedura:

  1. Urtu 100 g txokolate beltz maria bainuan edo mikrouhin-labean tarte laburretan, erre ez dadin.
  2. Urtutako txokolatea jarri Ibili moldean eta jarri hozkailuan 10 bat minutuz edo sendo egon arte.
  3. Gehitu granolazko geruza bat eta ahabi deshidratatuak txokolate solidotuzko geruzaren gainean.
  4. Kakahuete-kremazko geruza uniforme bat zabaldu granolaren eta ahabien gainean.
  5. Urtu beste 100 g txokolate eta nahastu askotariko fruitu lehorrekin.
  6. Bota txokolatezko eta fruitu lehorrezko azken geruza hau kakahuete-kremaren gainean, gainazal osoa ondo estaltzen duzula ziurtatuz.
  7. Hoztu turroia 2-3 orduz gutxienez, erabat irmo egon arte.
  8. Arretaz desmoldatu eta ebaki karratuetan. Ebakitzean, hiru geruzak ikusiko ditugu, itxura sofistikatua eta gustagarria emanez.

On egin!