Turroia
Osagaiak:
- Lehen geruza
- Intxaurrak zatituta100g
- Oloa 50g
- Olioa
- Eztia
- Bigarren geruza
- Gazta zabalgarria
- Jogurta
- Hirugarren geruza:
- Sagarrak 2-3
- Limoi zukua
- Kanela
Prozedura:
- Lehen geruza pestatzeko, xigortu oloa 3-4 minutuz.
- Olioa eta olioa berotu, bat egin arte.
- Nahastu intxaurrak, oloa, olioa eta eztia.
- Moldean jarri eta ondo zapadu.
- Bigarren geruzarako, ontzi batean, nahastu, gazta eta jogurta, honela, gaztaren dentsitatea jaitsiko dugu.
- Gero, zabaldu lehen geruzaren gainean.
- Azken geruza egiteko, sagarrak sartu mikrouhinera 8 minutuz.
- Egosi ondoren, birrindu eta gehitu kanela eta limoi zukua.
- Moldean jarri eta apaintzeko jarri intxaur oso batzuk gainean.
- Hozkailuan eduki 2-3 orduz.
On egin!