Paella

Osagaiak:

  • Arroz katilu 1
  • Piper gorri 1
  • Piper berde 1
  • Tipula 1
  • 2 baratxuri-ale
  • Tomate 1 birrinduta
  • 8-10 muskuilu
  • Txipiroiak 200g
  • Otarrainxka 8-10
  • Arrai saltsa 4 katilukada
  • Oliba-olio birjina estra
  • Gatza

Prozedura:

  1. Moztu piperrak, tipula eta baratxuria.
  2. Ondo garbitu muskuiluak, txipiroiak eta otarrainxkak.
  3. Paella ontziann, oliba-olio zorrotada bat gehitu, su ertainean.
  4. Gehitu piperrak, tipula eta baratxuria, gutxi gorabehera 5 minutuz.
  5. Gehitu tomate birrindua eta sukaldatu 2-3 minutuz likidoa lurrundu arte.
  6. Gehitu txipiroiak eta sukaldatu pare bat minutuz , kolorea hartzen hasi arte.
  7. Gehitu otarrainxkak eta kanpotik egin arte. Kendu otarrainxkak paella ontzitik eta gorde itzazu gerorako.
  8. Arroza gehitu.
  9. Ondoren, gehitu arrain beroaren salda. Ziurtatu arroza uniformeki banatzen dela paella ontzi osoan eta likidoak ondo estaltzen dituela osagaiak.
  10. Gatza gehitu eta utzi su ertain-altuan sukaldatzen 10 bat minutuz, mugitu gabe.
  11.  Muskuiluak eta otarrainxkak gehitu
  12. Jaitsi sua ertain-baxura eta utzi 10-15 minutuz.
  13. Jarri otarrainxkak paellaren gainean egosketaren azken 5 minutuetan.
  14. Sua itzali eta utzi paella pausatzen 5 bat minutuz. 

    Gozatu paellaz!