Kalabazazko granola
Osagaiak:
- Olo malutak 2 taza
- Fruitu lehorrak taza bat (nire kasuan almendrak)
- Sesamo haziak 2-3 koilarakada
- Kalabaza pure lodia 3-4 koilarakada
- Kanela 1/2 koilarakada
- Limoi azala railatuta
- Olioa AOVE
- Ezti koilarakada bat
Prozedura:
- Alde batetik osagai lehorrak nahastu (oloa, fruitu lehorrak eta sesamo haziak).
- Bestetik olioa eta eztia epedu ondo integratu daitezen eta gaineratu kalabaza, kanela eta limoi birrindua.
- Bi alderdiak nahastu.
- Labea berotzen jarri 200ºC-tan
- Labeko erretiluan labeko papera ipini eta nahastea gehitu.
- Laberatu 155ºC-tan 30 minutuz.
- Mugitu eta beste 15 minutuz eduki.
- Labea itzaldu eta 5-10 minutuz bere beroan eduki.
- Ondoren labetik atera eta hozten utzi eta ontziratu.
On egin!