Lentejak

Osagaiak:

  • Lentejak 250g
  • Kalabaza 400g
  • Erremolatxa 1
  • Tipula 1
  • Baratxuri pare bat ale
  • Piperra
  • Oliba olioa
  • Ziazerba freskoak 150g
  • Gatza
  • Piperrautsa

Prozedura:

 

  1. Batetik, piperra, erremolatxa eta kalabaza zatitu, olioa eta piperautsa gehitu eta laberatu labe berora 180ºC-tan 30-35 minutuz
  2. Bestalde, eltze azkarrean tipula eta baratxuria moztu eta sueztitu.
  3. Lentejak garbitu eta gaineratu
  4. Eltze azkarrean, ura gehitu behatz bat gainetik ura gehitu eta martxan jarri. Presioa igotzen denean 15 minutuz eduki.
  5. Lentejak prest daudenean, labean egindako barazkiak gaineratu.

On egin!