Banbuzko ontzia
Ontzi hauek, baporean kozinatzeko aproposak dira.
Modu honetara sukaldean egiteak, janariek berez duten zapore eta nutrienteak hobeto mantentzen laguntzen dute.
Kozinatu modu erraz eta garbia da.
Osagaiak:
- Brokoli erdia
- Aza hostoak bi
- Kalabaza zati bat
- Baratxuria
- Legatza
- Txipiroiak
- Otarrainxkak
- Perexila
Prozedura:
- Brokolia eta kalabaza garbitu eta moztu.
- Banbuzko ontzi bakoitzaren oinarri bezala aza hosto bat ezarri.
- Azpiko ontzian, legatza, txipiroiak, otarrainxkak eta perexila jarri.
- Goiko ontzian berriz, barazkiak gehitu.
- Zartaginean ur pixkat gehitu (4 zentimetro gutxi gorabehera).
- Ura irekin baino lehen jarri banbuzko ontzia gainean.
- Hamahost minutuz eduki.
- Ondoren ontziratu eta olioa eta gatza gehitu.
Eta ondoren, gozatu!