Banbuzko ontzia

Ontzi hauek, baporean kozinatzeko aproposak dira.

Modu honetara sukaldean egiteak, janariek berez duten zapore eta nutrienteak hobeto mantentzen laguntzen dute.

Kozinatu modu erraz eta garbia da.

Osagaiak:

  • Brokoli erdia
  • Aza hostoak bi
  • Kalabaza zati bat
  • Baratxuria
  • Legatza
  • Txipiroiak
  • Otarrainxkak
  • Perexila

Prozedura:

  1. Brokolia eta kalabaza garbitu eta moztu.
  2. Banbuzko ontzi bakoitzaren oinarri bezala aza hosto bat ezarri.
  3. Azpiko ontzian, legatza, txipiroiak, otarrainxkak eta perexila jarri.
  4. Goiko ontzian berriz, barazkiak gehitu.
  5. Zartaginean ur pixkat gehitu (4 zentimetro gutxi gorabehera).
  6. Ura irekin baino lehen jarri banbuzko ontzia gainean.
  7. Hamahost minutuz eduki.
  8. Ondoren ontziratu eta olioa eta gatza gehitu.

Eta ondoren, gozatu!