Poteko entsalada
Gutxi gorabehera urtean 1,3 mila tona janari, alferrik galtzen dira munduan. Hau da, gizakien kontsumorako sortzen diren janarien herena.
Horregaitik, beharrezkoa da:
- Erosketak antolatzea
- Janariak egoki biltegiratzea
- Soberak aprobetxatzea
Hona hemen soberak aprobetxatzeko ideia azkar eta erraz bat, poteko entsalada pausoka:
- Kristalezko potean olioa eta ozpina gehitu.
- Gogorrak diren barazkiak gehitu (azenarioa, piperrak, tipula…).
- Gero zerealak (pasta, arroza…)/ Lekaleak (garbantzuak, babak…)/ Arrautza/ Gazta gehitu.
- Ondoren bigunak diren barazkiak (tomatea…)/ Frutak/ Fruitu lehorrak gehitu.
- Bukatzeko hosto berdeak gaineratu (letxuga…)
Potea astindu, ireki, platerera atera eta ON EGIN!
Soberak aprobetxatu itzazu, jasangarriak, osasuntsuak eta zaporetsuak izan daitezkelako. GOZATU!!